Talpmasszázs

A talpmasszázs pozitív hatásai

Lábaink a leginkább igénybevett, és elhanyagolt részei a testünknek. Állás (járás, séta, futás) közben lábainkra nehezedik testünk súlya, ami igencsak igénybe veszi lábunkat. A megterhelés fokozza az esetleges túlsúly, vagy a rosszul megválasztott kényelmetlen cipő. Nem csoda hát, ha a nap végére lábainkban, talpunkban fájdalmat érzünk.  
Ilyenkor igazán kellemes, üdítő élményt nyújt egy alapos talpmasszázs. A talpmasszázs azonban nem csak a lábban jelentkező fájdalom enyhítésére alkalmas, hiszen a masszírozás során a test különböző reflexpontjaira is hatást fejtünk ki. » reflexológia

A talpmasszázs kezelés menete

A talpmasszázst minden esetben nyugodt, kényelmes körülmények között végezzük. A kezelés előtt 5-10 percig áztassuk a lábat langyos vízben, melybe tehetünk különböző gyógynövények főzetét, vagy néhány csepp illóolajat.  A talpmasszázs mindig a jobb lábon kezdődjön, a másik legyen törölközőbe csavarva, hogy melegen tartsuk. A masszírozást mindig a sarkok irányába végezzük. A talpmasszázs kezdetén lassú, simító mozdulatokkal felvisszük a krémet, vagy masszázsolajt a lábra. Ezután morzsolgassuk, hajlítgassuk, mozgassuk át a láb ujjait, majd ökölbe zárt kézzel gyúrjuk át a talpat a lábujjaktól a sarok felé haladva. A bemelegítés után fojtathatjuk a láb és a talp teljes masszírozását.

A talpmasszázs során a következő technikákat, fogásokat alkalmazhatjuk:


talpmasszázs videó

A talpmasszázs során alkalmazott fogások erősségétől függően egyes területeken, reflexpontokon fájdalom léphet fel, ilyenkor ügyelni kell arra, hogy ez a fájdalom ne legyen túl erős.
A masszírozás időtartama általában 30-40 perc. Általában napi egyszeri kezelés ajánlott.

A talpmasszázs kezelés otthon, akár saját magunkon is végezhető, de a jobb hatásfok érdekében érdemes lehet képzett masszőrhöz, terapeutához fordulni.

 

Főoldal | webhelytérkép