Lomi Lomi

A lomi lomi masszázs egy egyedülálló hawaii masszázstechnika, mely a különböző masszázsfogások, imádságok, kántáló énekek, és táncok sajátos keveréke. A lomi lomi filozófiai alapja a Huna, mely szerint a világon minden a harmóniára és a szeretetre törekszik. A Huna szerint az elme és a test szoros kapcsolatban vannak egymással. Az egészség mindig a lélek és a test harmóniájától, egyensúlyi állapotától függ. A lomi lomi jelentése hawaii nyelven masszázs vagy dörzsölés.

A lomi lomi legfontosabb jellemzői, célja:

A Huna filozófiája szerint a negatív gondolatok, a rossz emlékeket hatására a szervezet egyensúlya felbomlik, megszűnik az összhangja a környezetével. Ezek a negatív hatások és a stressz különböző betegségek kialakulásához vezet.  A kezelések célja, hogy visszaállítsa a szervezet harmóniáját, erősítse a szeretet érzését.
A lomi lomi masszázs tehát nem csak a fizikai fájdalom megszüntetésére törekszik. Az igazi terapeuták szerint, ha a kezelés során a gondoskodás és együttérzés nincs jelen, a terápia nem lesz hatásos.
A tradicionális lomi lomi masszázskezelés mindig imával kezdődik, amellyel egy magasabb hatalom támogatását kérik a gyógyulás érdekében. A lomi lomi terapeuta a masszázs során a tenyerét, az alkarját, az ujjait, a csuklók, a könyökök, a térdeket, lábakat egyaránt használja. A lomi lomi fogások igen változatosak, szigetenként, területenként változók. A terápia mindig egyénre szabott, eseti, és nincs két egyforma kezelés. A masszírozás során a terapeuta masszázsolajokat használ a kellemetlen súrlódás csökkentésére.
A lomi lomi legfontosabb célja, hogy a paciens megszabaduljon a negatív gondolatoktól, élményektől, a stressztől, a szervezetben szabaddá váljon az energia áramlása. Ennek érdekében a masszázst imákkal, énekkel, táncszerű mozdulatokkal és különféle légző gyakorlatokkal kombinálják. A lomi lomi masszázs során a masszőr nem arra törekszik, hogy meggyógyítsa a pacienst, hanem, hogy harmóniát teremtve a szervezetben megkönnyítse a gyógyulást.

 


lomi lomi videó 

További lomi lomi videók

A lomi lomi előnyei:

A lomi lomi masszázstechnika nyugtatja az idegrendszert, javul a szervezet vérellátása, serkenti a nyirokrendszer működést, a nyirok áramlását. Segít a különböző fájdalmak csillapításában. A kezelés regenerálja a szervezetet, a rendszeres masszázs segít az egészség megőrzésében.

 

Főoldal | webhelytérkép